Bozcaada'ya Ulaşım (Bozcaada'ya Nasıl Gidilir)

Bozcaada’ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Yükyeri İskelesi’nden Kalkan Çanakkale İl Özel İdaresinin ortağı bulunduğu Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş’ ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır.
Çanakkale İlinden Bozcaada’ya yaklaşık 55 dakikada ulaşılır.
Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 3.4 mildir. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır.

Avrupa yakasından (TEM Otoyolu Kınalı çıkışından, Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, üzerinden gidilebilmesi için Çanakkale Boğazını geçmeleri gerekmektedir.

İstanbul-Tekirdağ-Keşan güzergahından İl Merkezine gelmek isteyenlerin  Çanakkale Boğazınıgeçmeleri için değişik alternatif bulunmaktadır.

1 Altarnetif Gelibolu ilçesinden Eceabat İlçesi istikametine doğru 10 Km mesafede bulunan 1915 Çanakkale Köprüsünden Lapseki ilçesine oradanda Çanakkale İl Merkezine gidebilirsiniz.

2. Altarnetif :Gelibolu İlçesinden  feribota binerek Çardak  Beldesine veya Lapseki İlçesine  (her ikisi de Anadolu Yakası’nda)’ye ulaşıp oradan karayolu ile 30 km sonra Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz.

3.Alternatif : Gelibolu’dan sonra Avrupa Yakası’nda güneye doğru devam ederek Eceabat İlçesine gelerek  Eceabat İskelesinden kalkan Gestaş ‘a ait  Feribotlarla Çanakkale Merkez İskelesine veya Kepez Limanına  ulaşabilirsiniz.Ecebat -Çanakkale arası 25 dakika, Eceabat -Kepez arası yaklaşık 40 dakikadır.

4..Alternatif : Eceabat İlçesinden biraz daha yol kat ederek Kilitbahir Köyüne gelerek buradan kalkan deniz araçlarıyla  Çanakakle Merkez İskelesine 15 dakikada ulaşabilirsiniz

Çanakkale İskelesinden Bozcaada’ya feribot olmadığı  günse Çanakkale’den sonra İzmir istikametinde Bozcaada tabelasını takip ederek, Bozcaada’ya geçeceğiniz Yükyeri Feribot İskelesi’ne 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

İzmir tarafından gelenler Ezine üzerinden Geyikli- Bozcaada tabelaları takip ederek Yükyeri iskelesine ulaşılır.

BOZCAADA’YA OTOBÜS İLE ULAŞIM:
 Bozcaada’ya   otobüs firmalarının seferleri bulunmaktadır.Otobüsler yaz döneminde Geyikli Yükyeri İskelesi’na kadar gelip gidiyor. Feribot zaten Bozcaada merkezine yanaştığı için otobüsler adaya geçmeye gerek duymuyor.
Yaz dönemi dışında son durak Ezine’deki otobüs garı oluyor. Buradan minibüslerle Geyikli’deki iskeleye varılıyor.
Geyikli Yükyeri İskelesi’nde feribotu beklerken vakit geçirebileceğiniz bir plaj ve çay bahçeleri bulunuyor.
Otobüsle dönüş biletleri firmaların adadaki ofislerinden alınıyor.

BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı yarım saatte dolaşabilirsiniz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Bu minibüsler adanın başlıca plajları olan Ayazma,Sulu Bahçe, Habbele ve Mermer Burnu’na giderler. Seferler sabah 10.00’dan akşam 20.00’ye kadar her 15 dakikada bir yapılır. Minibüs seferleri Haziranda başlayıp Eylülde biter. Bunun dışındaki seçenekleriniz ise motosiklet, bisiklet yada taksi kiralamaktır. Havanın çok sıcak olmadığı zamanlarda yürüyüş yapmak da oldukça keyiflidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çanakkale İl jandarma Komutanlığı

Atikhisar Kalesi

Çanakkale İlinin Yeri