Çanakkale İli Gökçeada'ya Nasıl Gidilir. Gökçeda'ya Ulaşım


Gökçeada’ya Çanakkale İl Özel İdaresinin ortağı bulunduğu Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş’ ne ait deniz araçlarıyla
1- Gelibolu Yarım Adasında bulunan Kabatepe Limanı –Gökçeada Kuzu Limanı ,
2- Çanakkale Limanı -Gökçeada Kuzu Limanı hattından ulaşılır.

Kabatepe-Gökçeada Kuzulimanı arası 14 mil (yaklaşık 1 saat 45 dakika) , Çanakkale Limanı Gökçeada Kuzu Limanı arası 32 mil (Yaklaşık 2.5 saat) uzaklıktadır . Eğer Özel aracınız yoksa Eceabat ilçe merkezinde iskelede bekleyen Kabatepe minibüs veya otobüsleriyle Eceabat’a 10 Km mesafedeki Kabatepe limanına ulaşabilirsiniz.

Kuzu Limanından Belediye otobüsleri, ticari taksiler ile minibüsler ile merkez ve köylere gidebilirsiniz. Gökçeada’ya İstanbul’dan gelenler için Kabatepe Limanı,- Anadolu’dan gelenler için Çanakkale Limanı daha uygundur. Otobüs ile gelmek isteyenler ise gemi sefer saatlerine göre kendilerini ayarlamalıdırlar. Gemi saatlerine göre Eceabat-Kabatepe Limanı’na veya Çanakkale Limanı’na  varacak olan araçlara binmelidirler.
İstanbul Kabatepe arası yaklaşık 350 km.’dir. (TEM Otoyolu’ndan Kınalı çıkışından, Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, Eceabat üzerinden Kabatepe). Ankara’dan Çanakkale 653 km, İzmir’den 319 km. ve Bursa’dan 271 km. Eceabat’tan Kabatepe 10 Km uzaklıktadır.

Gökçeada Sefer tarifeleri için  "https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri"adresini ziyaret edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çanakkale İl jandarma Komutanlığı

Atikhisar Kalesi

Çanakkale İlinin Yeri