Çanakkale'ye Ulaşım- Çanakkale'ye nereden nasıl gidilir


Güncelleme Tarihi : 29.10.2021

OTOBÜS İLE  ÇANAKKALE’YE  ULAŞIM
(Kara Yolu İle Çanakkale’ye ulaşım)

Ankara – Çanakkale : 654 km , Güzergah: Ankara-Eskişehir-Bursa- Bandırma-Çanakkale
Bursa – Çanakkale : 272 km ,Güzergah: Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çanakkale
İstanbul – Çanakkale : 325 km , Güzergah: İstanbul-Tekirdağ-Gelibolu-Eceabat-Çanakkale
İzmir-Çanakkale : 320 km ,Güzergah: İzmir-Ayvalık-Ayvacık-Ezine-Çanakkale

İstanbul-Tekirdağ-Keşan güzergahından İl Merkezine gelmek isteyenlerin  Çanakkale Boğazından   Çanakkale’ye geçmeleri için değişik alternatif bulunmaktadır.


1. Altarnetif :Gelibolu İlçesinden  feribota binerek Çardak  Beldesine veya Lapseki İlçesine  (her ikisi de Anadolu Yakası’nda)’ye ulaşıp oradan karayolu ile 30 km sonra Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz.

2.Alternatif : Gelibolu ilçesinden Eceabat İlçesi istikametine doğru 10 Km mesafede bulunan 1915 Çanakkale Köprüsünden Lapseki ilçesine oradanda Çanakkale İl Merkezine gidebilirsiniz.

3..Alternatif : Gelibolu’dan sonra Avrupa Yakası’nda güneye doğru devam ederek Eceabat İlçesine gelerek  Eceabat İskelesinden kalkan Gestaş ‘a ait  Feribotlarla Çanakkale Merkez İskelesine  ulaşabilirsiniz. Eceabat -Çanakkale arası 25 dakikadır.

4.Alternatif Eceabat İlçesinden biraz daha yol kat ederek Kilitbahir Köyü’nden  Çanakakle Merkez İskelesine 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

UÇAK  İLE  ÇANAKKALE’YE  ULAŞIM
(Hava Yolu İle Çanakkale’ye Ulaşım)

İl Merkezinde 1 adet havaalanı mevcut olup, Çanakkale İle Ankara,  Çanakkale ile İstanbul arasında karşılıklı seferler düzenlenmektedir.

İSTANBUL’DAN HIZLI FERİBOT + KARAYOLU İLE ÇANAKKALE’YE ULAŞIM 

İstanbul’dan Bandırma’ya kadar Denizyolu ile Bandırma’dan da Çanakkale’ye Karayolu ile) İstanbul Yenikapı – Balıkesir İli Bandırma İlçesi iskelesi arasında çalışan hızlı feribot kullanılarak Çanakkale’ye ulaşım mümkündür. Bandırma’ya geldiğinizde hızlı feribotun Bandırma’ya varış saatlerine göre ayarlanan Bandırma – Çanakkale arasında çalışan otobüs firmalarından biriyle Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz. Bandırma Çanakkale arası 175 Km olup, seyahat süresi yaklaşık 2.5 – 3 saat arasındadır. Hızlı feribot için http://www.ido.com.tr/sitesinden hızlı feribot tarifesi ne ulaşabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

İSTANBUL ÇANAKKALE FERİBOT/GEMİ SEFERLERİ
İstanbul’dan Çanakkale’ye/ Çanakkale’den İstanbul’a Feribot/gemi seferi yoktur. 

ÇANAKKALE’YE DEMİR YOLU İLE ULAŞIM
Çanakkale’ye Demiryolu ile ulaşımı yoktur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çanakkale İl jandarma Komutanlığı

Atikhisar Kalesi

Çanakkale İlinin Yeri