Çanakkale’nin yöresel tatlarından Taze Bakla Çorbası’nın tarifi
Mutfağım programı 12.06.2012
Malzemeler:
350 gr haşlanmış taze iç bakla
1 su bardağı beyaz tarhana
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam dereotu
1 tutam rezene
Yapılışı:
1 su bardağı beyaz tarhananın üzerine sıcak su döküür, baklanın haşlama suyu da eklenerek erimeye bırakılır.Haşlanmış iç baklaların kabukları soyulur. Tarhanaya eklenir ve doğrayıcıyla çekilip 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür. 1 tutam ince ince doğranmış dereotu eklenip 1 taşım kaynayana kadar pişirilir.
Taze Bakla Çorbası servise hazırdır.
Kaynak : http://www.kanald.com.tr/mutfagim/Haberler/Taze-Bakla-Corbasi-tarifi/33114.aspx
Yorumlar
Yorum Gönder