MALZEMELER:
1 kg şevketi bostan
2 adet soğan
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 lt su, 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI: Şevketi bostanlar yıkanıp, tepeleri kesildikten sonra, kalan kısmı ince ince doğranır. 2 lt su ve tuz kaynatılır. Kaynadığında içine şevketi bostanlar atılarak, 10 dakika süreyle malzeme haşlanır. Daha sonra ateşten alınarak süzülür. Bir tavada ince doğranmış soğanlar ayçiçeği yağında pembeleştirildikten sonra, salçası eklenerek, 2–3 dakika kavrulur. Süre bitiminde malzemeye yumurta kırılarak, süzülmüş şevketi bostan eklenir. 1–2 karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı su ile kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirilir ve servis edilir.
Kaynak https://canakkale.ktb.gov.tr/TR-70471/yoresel-yemekler.html
Şevketi bostanın yan etkileri nelerdir?
Şevketi bostan bitkisinin yan etkisi bulunmaktadır. Ancak her bitkide olduğu gibi kullanımı abartıldığında şevketi bostan sağlık açısından yan etkiler gösterebilmektedir.
Şevketi bostanı kimler tüketemez?
Şevketi bostan bitkisini;
Hamile olanlar
Böbrek rahatsızlığı olanlar
Mide ülseri veya gastrit problemi olanlar
İlaç kullananlar
Kaynak :https://www.milliyet.com.tr/pembenar/sevketi-bostan-nedir-faydalari-nelerdir-2610773
Yorumlar
Yorum Gönder